съседи

Съседите на Тръмп в Палм Бийч не го искат в имението Мар-а-Лаго

Два часа преди инагурацията на Джо Байдън, Доналд и Мелания Тръмп напуснаха Белия дом и отлетяха за слънчева Флорида, за да продължат живота си в любимото си имение Мар-а-Лаго. Нещо повече, сега семейството сменя официалния си адрес от Вашингтон в Палм Бийч. Преди да встъпи в длъжност, резиденцията на Тръмп и семейството му бе в Тръмп Тауър в Ню Йорк.

Съседите на бившия американски президент обаче са против той и Мелания да превърнат Мар-а-Лаго в своя постоянна резиденция.

Те са категорични, че имат правото да поискат сем. Тръмп да се изнесат, защото през 1995 година Доналд е подписал документ, с който сменя статута на имота от семеен дом на социален клуб. Живеещите най-близо до бившите стопани на Белия дом са семейство ДеМос. Техен адвокат вече е представил на градската управа на Палм Бийч документите и настояването им Тръмп да не живее постоянно там.

Съседите на бившото първо семейство също така, недоволстват, че по време на мандата му са били подложени на непрестанни проверки от Сикрет Сървис, а всяко тяхно посещение в Мар-а-Лаго е съпроводено със затваряне на пътища и хаос в трафика.

„Абсолютно няма никаква правна форма, при която Тръмп може да използва имота едновременно за свой дом, така и за клуб. Няма да успее да ни измами, защото ние ще си търсим правата“, споделя друг съсед, адвокат на име Глен Зийц.

Запознати посочват, че Тръмп изобщо не е в изгодна позиция спрямо местната власт, тъй като преди години е съдил кметството, което не му е разрешило да раздроби на дребно земята и постройките в историческото имение. Освен това бившия президент е завел дело срещу Палм Бийч за 75 млн. долара, твърдейки, че международното летище в града замърсява въздуха му и създава неприятен шум.

Тръмп купува историческото имение Мар-а-Лаго, което има 118 стаи през 1985 година. Тогава за него са платени 7 млн. долара. Днес членовете му трябва да се изръсят 100 хиляди долара, за да се присъединят към клуба. Отделно годишно удоволствието да се водят клубни членове им струва още около 20 хиляди. Срещу това те получават до ексклузивни вечери, спа, басейн, фитнес център, тенис кортове и разбира се много голф.

По време на президентския му мандат, Мар-а-Лаго беше любимото място на първото семейство на САЩ. Тръмп бягаше там винаги когато ставаше политически напечено във Вашингтон, а с Мелания прекарваха там почти всеки свой уикенд.

Бившият президент дори посрещна там някои държавни глави.

- реклама -