Ананиев заповед маски
сн. БГНЕС

Със заповед на Ананиев: Отменя се задължителното носене на маски или други предпазни средства на открити обществени места

След среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

В заповедта се посочва:

„Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

Пълният текст на разпореждането на здравния министър можете да видите тук.

Припомняме, на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб беше съобщено, че се обмисля отмяната на изискването за носене на маски на открити места. От НОЩ обаче бяха категорични, че маските ще останат задължителни в закрити пространства.

- реклама -