сн. БГНЕС

Със задна дата дават по 360 лв. месечно на специалистите по здравни грижи

От 1 ноември със задна дата и професионалистите по здравни грижи ще получат по 360 лв. месечно.  За това са се разбрали на слещата при премиера Борисов ръководството на Българския лекарски съз и министърът на здравеопазването. Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, председателят на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева, управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев и председателят на БЛС д-р Иван Маджаров представиха подробности от срещата с премиера Бойко Борисов тази сутрин.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров заяви, че се е взело решение да се продължи работата с НЗОК и МЗ. „До края на година трябва да завършим разговорите и да подпишем анекса“, каза още той.

„Ние настояваме да не се облекчват мерките преди празниците, защото всякакво охлабване ще е рисковано за здравната система и можем да изпаднем в още по-тежка ситуация след празниците. Ние също подкрепяме антигенните тестове също да се отчитат в статистиката на заболелите“, обяви Маджаров.

„Благодаря на д-р Маджаров. Днес ще се проведе заседание на Надзорния съвет на НЗОК и съм убеден, че на него ще бъде прието решението професионалистите по здравни грижи също да получат по 350 лева. Те също участват много дейно в борбата с коронавируса. Антигенните тестове ще бъдат абсолютно безплатни за българските граждани. Чакаме експертите да дадат своето мнение и на база резултатите от антигенните тестове положителните да се поставят в изолация, а техните контактни да бъдат карантинирани. Аз съм убеден, че с помощта на антигенните тестове ще контролираме още по-добре пандемията“, категоричен беше министър Ангелов.

- реклама -