Със стартиралата днес редовна директна линия: Албанската ривиера и Тирана вече само на час и половина полет от София

Eдна от най-атрактивните и бързо развиващи се туристически дестинации в Европа – Албанската ривиера, вече е на само час и половина полет от София.

Това стана възможно със стартиралата днес, 2 април, редовна директна линия на авиокомпанията GullivAir от София до столицата на Албания – Тирана.

Първият полет по трасето беше на пълен капацитет и продължи точно 1:30 минути.

Той беше посрещнат с воден салют от ръководството на летището на Тирана „Майка Тереза“.

На церемонията по посрещането присъстваха изпълнителният директор на GullivAir капитан Янко Иванов, посланикът на България в Албания Момчил Райчевски и директорите на Летище София и летище „Майка Тереза“.

Полетите между София и Тирана ще са два пъти седмично и ще се изпълняват двупосочно в събота и в сряда.

Това дава възможно най-бързата опция както за бизнеспътувания до Албания, така и за лятна почивка на плажовете й на Адриатическо море.

За сравнение курортът Дуръс е на по-малко от 40 км. разстояние от Тирана. Цената на билетите тръгва от 107 лева в посока.

В събота полетът от София излита от Терминал 2 в 14.30 часа и каца на летище „Майка Тереза“ в 15 часа местно време (16 часа българско).

Отлита обратно към България в 17.39 часа местно време от Албания и пристига у нас в 20 часа българско време.

В сряда излитането от София е в 14.15 часа, а кацането в Тирана – в 14.45 часа местно време.

Обратният полет е в 15.30 часа местно време и пристига на Терминал 2 на Летище София в 18 часа.

Редовната самолетна линия София до Тирана е резултат на съвместните усилия на българската авиокомпания, летищата в двете столици и Службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) към посолството на България в Албания.

Това е втората редовна линия до балканска дестинация стартирана от българската авиокомпания в рамките на само седмица.

На 26 март бе изпълнен и първият редовен полет на GullivAir от София до Скопие. Линията осигурява придвижване за само 40 минути между столиците на България и Република Северна Македония всяка събота и понеделник.

Разписанието на полетите до Скопие и Тирана дава удобна възможност за желаещите да пътуват до столиците на РСМ и Албания и от Бургас.

Самолетите и екипите от доказани професионалисти на авиокомпанията възобновяват от 10 април полетите от морския град до София.

Те ще са три пъти седмично – в сряда, в петък и в събота.

Така, със стартирането на редовните линии до двете балкански държави, вече има възможност за пътувания по трасетата Бургас-Скопие и Бургас-Тирана с връзка през Терминал 2 на Летище София.

Повече информация за полетите на „GullivAir“, разписанието и цените им можете да намерите на уебсайта на авиокомпанията www.gullivair.com

- реклама -