волейбол, България - Сърбия

Сърбия отнесе волейболистите ни с 3:0

Българският национален отбор по волейбол записа втора загуба в Световната лига. След неуспешното начало срещу Полша, днес състезателите на Пламен Константинов отстъпиха и на Сърбия с 0:3. Мачът се игра в Калининград.

Селекционерът ни заложи на същия състав, който загуби вчерашния двубой. На полето излязоха Сеганов, Соколов, Пенчев, Йосифов, Гоцев, Скримов и либеро Владислав Иванов.

Срещата започна равностойно и нито един от двата отбора не успя да се откъсне напред в резултата. Нашите имаха по 2 точки преднина на двете технически прекъсвания, но се стигна до 24:24. След още няколко разменени точки все пак сърбите затвориха частта на 26 т., след като беше отсъдено пристъпване на Георги Сеганов. Нашият щаб оспорва съдийското решение, но без резултат.

В началото на втория гейм Владо Иванов отстъпи мястото си на полето на Мартин Божилов. Отборът ни заигра по-уверено и поведе на „плавите“ с 3 т. – 9:6. Волейболистите на Никола Гръбич обаче изравниха за 14:14. Последваха нови оспорвани и драматични разигравания, като в края отново сърбите излязоха победители след 25:27.

Това пречупи състезателите на Пламен Константинов и те отстъпиха и в третата част с убедителното 18 :25.

Утре е третият ни двубой в надпреварата срещу домакина Русия.

- реклама -