Сърбия
Снимка: twitter.com/FIFAWorldCup

Сърбия изпусна два гола аванс за 3:3 с Камерун

Камерун и Сърбия направиха един от най-хубавите мачове от началото на Мондиал 2022. Двата отбора завършиха 3:3 в истински спектакъл. Така и Камерун, и Сърбия взеха първите си точки на турнира и запазват шансове да продължат напред. Първите две места в групата заемат Бразилия и Швейцария с по три точки. Те играят по-късно помежду си.

Сърбия започна по-силно и изпусна няколко шанса да открие. И африканците го направиха в 29-ата минута чрез Жан-Шарл Кастелето. Воденият от Драган Станкович отбор обаче направи обрат за секунди в края на първото полувреме. Головете вкараха Страхиня Павлович и Сергей Милинкович-Савич за 148 секунди в добавеното време. Така комшиите станаха първият отбор в историята, вкарал два пъти в добавеното време на първата част. Павлович (21 години и 188 дни) пък стана най-младият голмайстор за орлите на световни първенства.

Малко след почивката Александър Митрович отбеляза за 3:1 в полза на сърбите. Селекционерът на Камерун Ригобер Сонг веднага направи промяна, като пусна в игра Венсан Абубакар, който малко след влизането си вкара, а след това подаде на Ерик Максим Чупо-Мотинг за 3:3. И то само за 151 секунди.

- реклама -