Сър Пол Маккартни: помирихме се с Джон Ленън малко преди смъртта му

Британският музикант Пол Маккартни призна, че е благодарен на съдбата, че е успял да се помири и сдобри с Джон Ленън, с когото е свирил в легендарните „Бийтърс” малко преди смъртта му. Той разказа за това по време на интервю, което даде за Шон Ленън – син на световноизвестния музикант и поет, убит през 1980 г., пише в. „Дейли Мейл”.

„Винаги ще твърдя, че едно от най-прекрасните неща за мен беше, че след всички тези глупости с“ Бийтълс „, всички спорове и разногласия по отношение на бизнеса, се помирихме с баща ти, Шон. Толкова съм щастлив в момента заради това“, коментира Маккартни.

Дискутирайки работата с Ленън, Маккартни добави: „Допълвахме се, бяхме нещо като „Ин и Ян”. Казват, че противоположностите се привличат. Мисля, че не бяхме толкова различни, но аз имах нещо, което той нямаше и той имаше нещо, което на мен ми липсваше“.

През 1969 г. Джон Ленън напусна „Бийтълс”, а Пол Маккартни направи същото през следващата 1970-та година. По това време медиите раздухваха сензации за враждата между двамата музиканти. В интервю през 1971 г. Ленън сподели, че „не може да си представи как би работил отново с Макартни“.

- реклама -