Сноудън

Съпругата на Едуард Сноудън роди син – СНИМКИ

Съпругата на бившия служител на американската АНС Едуард Сноудън е родила син, показват снимки, публикувани на страницата й в социалните мрежи в събота.

„Весели празници от новопопълненото ни семейство“, написа Линдзи Милс, споделяйки снимки в Инстаграм на двойката, която държи новороденото.

37-годишният Сноудън, който избяга от САЩ, след като през 2013 г. даде гласност на секретни досиета на Агенцията за национална сигурност и получи убежище в Русия, заяви миналия месец, че ще търси руско гражданство заедно със съпругата си в името на бъдещото им семейство.

Двойката заяви, че се страхуват да бъдат разделени от сина си в ерата на пандемии и затворени граници, ако не станат двойни американско-руски граждани.

Русия вече е предоставила права на постоянно пребиваване на Сноудън, заяви по-рано тази година адвокат Анатолий Кучерена, жизненоважна стъпка към руското гражданство. Американските власти от години искат Сноудън да се върне, за да се изправи пред наказателно производство по обвинения в шпионаж, повдигнати през 2013 г.

„Както очаквахме, има ново попълнение в семейството му. Едуард и Линдзи имат син. Майката и бебето са в отлично здраве“, съобщи руската информационна агенция Интерфакс в събота.

- реклама -