Кадър: БТВ

Съпругата на Бойко Рашков е катастрофирала в София

Съпругата на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков претърпя катастрофа в София, съобщава БНТ.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. „Г. М. Димитров“ и ул. „Драган Цанков“ днес следобед. Другият участник в катастрофата, мъж от Смолян, е минал на червен сигнал, подведен от светещата в зелено секция за дясно.

Тестовете на шофьорите за алкохол и дрога са отрицателни.

Лично министър Рашко е пристигнал на мястото на инцидента.

Мъжът от Смолян е полицай, който е бил в почивка и е карал лична кола.

„Нарушителят е служител на МВР, от провинцията е, минал е на червено и е ударил нашата кола. Няма ранени, само материални щети“, заяви вътрешният министър в оставка пред БТВ.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха подробности за инцидента: „Към 13.15 часа в полицията е получен сигнал за пътен инцидент на кръстовището на столичните булеварди „Драган Цанков“ и „Г. М. Димитров“, където са се ударили два леки автомобила – единият със софийска, вторият – със смолянска регистрация. При инцидента няма пострадали. Нанесени са материални щети по двете леки коли, няма щети по околната инфраструктура. Пробите за алкохол и наркотици на водачите са отрицателни. По първоначални данни от водача на втория автомобил, той е навлязъл в кръстовището направо при червен светофар, докато зелена е била светлината в секцията за надясно“.

На мястото е извършен оглед. Движението не е затруднено.

- реклама -