Съпругът на Севдалина Арнаудова: 8-годишната ни дъщеря пищеше и се криеше от полицаите (Обновена)

8-годишната ни дъщеря пищеше и се криеше от полицаите. Това разказа съпругът на бившата шефка на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова Делян Димитров.

Късно снощи полицаи претърсиха дома й, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше задържан за 24 часа. Той разказа още, че когато попитал органите на реда защо това се прави късно вечер, когато детето си е в къщи, а не през деня, полицаите му отговорили „Сега трябва по този начин“.

Полицията дойде, докато вечеряхме,

поискахме документ, те казаха че нямат, защото е по неотложност. 10 човека бяха и пред детето започнаха да правят обиск на цялата къща. Жена ми е задържана за 24 часа. Иззеха пари и телефони. Това заяви пред журналисти пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ съпругът на пиарката на Бойко Борисов – Севделина Арнаудова, Делян Димитров. По думите му, при вида на полицаите, 8-годишната им дъщеря се е

разплакала и е избягала, за да се скрие.

„Помолих ги и ги питах не можеше ли да го направите, докато детето е на училище, което е на 8 години. То започна да бяга и да се скрие. Трябваше да я успокоявам, че не сме престъпници. Направиха обиска и казаха, че са намерили две поемни лица случайно от улицата. Оказаха се студенти от Академията на МВР“, обясни Димитров. Съпругът на Арнаудова добави, че разследващите са слезли през блока и са снимали номерата на служебната му кола.

„След това в медиите излезе, че е открит джип на „Аркад“, добави Делян Димитров.

Снощи се появи информация,

че пред дома на Арнаудова е бил намерен джип, който се води собственост на фирма „Аркад“, отговорна за строежа на газопровода „Турски поток“ през България.

„Най-много ме боли за детето ми. Без никакви заповеди влязоха. Има Господ, това ще им се върне и на тях. Иззеха телефони – наши стари – на съпругата ми телефона. На детето някакъв айпад взеха. Командировъчни взеха, защото казаха, че

търсят неща, свързани с Борисов,

Горанов и Божков. 5000 лева, 3000 долара и рубли някакви от командировки, които си ги държим“, каза още съпругът на Севделина Арнаудова.

Делян Димитров съобщи, че жена му е била първо в МВР болница без да уточни по каква причина, а след това е отведена в ГДНП. Севдалина Арнаудова не е била разпитвана и

адвокатът й вече е при нея.

„Тя ми се обади в 4.30 ч. да ми каже, че е задържана за 24 часа. Тя има друг адвокат, не Менко Менков. Занесох й вода и каквото трябва друго. Но този тормоз е брутален, това ли е демокрация? Тези хора имат също семейства. Какво сме направили? Че Севдалина е била с премиера“, допълни Димитров.

Адвокатът на Менда Стоянова: Ще търся отговорност от МВР за невярната информация за ареста й

Адвокатът на Менда Стоянова ще търси отговорност от МВР за разпространение на невярна информация за задържането на бившата председателка на бюджетната комисия в Народното събрание. Това обяви в ефира на „Твоят ден” по NOVA адвокат Михаил Екимджиев. По думите му снощи около 10.41 часа Стоянова се е свързала с него.

„Тя потърси съвет, дали да вярва на МВР,

защото те разпространиха информация, че е била задържана, докато тя е била в дома си. Това е безобразие и ще се търси отговорност на МВР”, обясни той.

Във връзка със задържането на Борисов адвокатът коментира, че има основание за решението за „проверка по неотложност“.

„Ако беше следвана рутинната

процедура, Гешев щеше да научи за това, а после и самият Борисов. Сега можеше дори да не е в България, а доказателствата да са унищожени. Всичко сега зависи от детайлите. Не е ясно какви точно са обвиненията за изнудване. Всичко зависи от детайлите, фактите и дали изобщо ще се стигне до обвинения. Засега имаме само първоначални действия по претърсване”, каза още той.

Михаил Екикмджиев добави,

че вероятно не е случайно, че задържането на лидера на ГЕРБ стана в деня, в който Лаура Кьовеши беше на посещение у нас.

„Това трябваше да се случи преди поне 10-11 години, когато за пръв път се появи информация за престъпни действия от страна на Борисов, след като спря разследването на Агенция „Митници”. Има очевидно стечение на факти,

свързани с разследването на

Европейската прокуратура, доказателство за това е и постът в социалните мрежи на Васил Божков”, уточни той.

Адвокатът е на мнение, че ако имаше работеща прокуратура и нас Борисов трябваше да бъде обвинен и арестуван много отдавна.

„Цацаров и Гешев имаха задача да прикриват престъпления, дойде моментът да се намери обходен процедурен начин да се търси отговорност”, каза още той

- реклама -
error: Съдържанието е защитено