Съпругът на кралица Елизабет II катастрофира

97-годишният съпруг на кралица Елизабет II, принц Филип, излезе невредим, след като станал участник в пътнотранспортно произшествие близо до имението Сандрингам в четвъртък, се казва в изявление на Бъкингамския дворец.

„Херцогът на Единбург е участвал в пътнотранспортно произшествие с друго превозно средство днес следобед“, заяви говорител.

„Херцогът не е бил ранен. Инцидентът се е случил близо до имота в Сандрингъм“, добави той.

Кралската двойка прекарва по-голямата част от зимата в резиденцията в Норфолк, Югоизточна Англия.

Направена му е алкохолна проба, тя е била отрицателна.

 Свидетели на катастрофата с принц Филип разказват, че той е бил в съзнание, не е имал никакви наранявания, но бил много изплашен. Двете жени в другата кола са получили охлузни и прорезни рани и са били откарани в болница, откъдето след преглед са освободени за домашно лечение.

През 2017 година принц Филип официално се оттегли от обществените си задължения в качеството си на представител на британската монархия. За последните почти 7 десетилетия той е участвал в 22 200 мероприятия, произнесъл е 5496 речи и е бил патрон или член на 785 организации.

Съпругът на кралицата ще навърши 98 години на 10 юни.

Филип, известен със своето откровено държане и неприлични шеги, официално се оттегли от обществения живот през 2017 година.

Роден като принц на Гърция и Дания, той се жени за принцеса Елизабет на 20 ноември 1947 г. в Уестминстърското абатство в Лондон.

На златната годишнина от сватбата си през 1997 г., тя каза за него: „Той просто е бил моята сила и остана през всичките тези години“.

- реклама -