Миа Сантова се връща в Нова телевизия

Едно от емблематичните лица на Нова телевизия – Миа Сантова, се завръща в екипа като водеща на следобедната емисия на Новините в 16.00 ч.

Тя ще се появи на екран през ноември, като част от стратегията на Нова Броудкастинг Груп за привличане на най-опитните и разпознаваеми журналисти в България.

“Щастлива съм, че Миа Сантова се завръща в Нова телевизия, където стартира нейната професионална кариера. Натрупаният опит през годините, в съчетание с нейната телевизионна харизма, ще допринесат за осигуряването на още качествено и разнообразно съдържание на новините и актуалните ни предавания на медията“, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

Миа Сантова стартира кариерата си като международен редактор в отдел Новини на Нова телевизия през 1995 г.

 

Тогава тя все още е студент в журналистическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски“. Освен значими световни събития, отразява и културния живот в столицата, а по-късно става и водещ на новините. Продължава професионалния си път като главен редактор на Новини и актуални предавания на телевизия DIEMA. А по-късно оглавява и екипа на българското издание на женското списание Madame Figaro. Води и авторско сутрешно публицистично предаване в ТВ7 – „Уикенд с Миа Сантова“. Има специализации по журналистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.

“Най-хубавите 13 години от професионалния ми живот са в Нова телевизия. Тя още в началото се превърна в мое семейство. Заедно с колегите поставихме началото на една голяма и силна медия. Въпреки раздялата, никога не съм спирала да следя нейното развитие и трансформацията й от телевизионен канал в най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания. За мен е голямо вдъхновение отново да съм част от екипа на телевизията“, споделя Миа Сантова.

- реклама -