Бърни Сандърс Филаделфия конгрес демократи

Бърни Сандърс призова демократите да се обединят около Хилъри

Бърни Сандърс призова неубедените избиратели да гласуват за Хилари Клинтън, за да се попречи на Доналд Тръмп да влезе в Белия дом. Той нарече кандидата на републиканците „демагог.

Ние трябва да победим Доналд Тръмп. Ние трябва да изберем Хилари Клинтън и Тим Кейн“, каза сенаторът от Вермонт на митинг часове преди откриването на Националния конгрес на демократите. „Тръмп е брутален и демагог“, каза Сандърс.

Филаделфия конгрес демократи Барни Сандърс

Призвът за подкрепа за Клинтън не беше добре посрещнат от привържениците му. Някои от тях обявиха, че никога няма да гласуват за Клинтън.

Конгрес на фона на разследване на ФБР

Конгресът на демократите във Филаделфия се провежда на фона на скандал и разследване на ФБР заради изтичане в Уикилийкс на повече от 200 имейла от Демократическата партия, от които става ясно, че Барни Сандърс е бил неглижиран в полза на Хилъри Клинтън.

Сандърс Филаделфия конгрес демократическа партия

Заради хакерската атака председателката на партията Деби Васерман Шулц подаде оставка и не произнесе речта за откриването на конгреса.

По време на четидневното събитие трябва да бъдат излъчени кандидатите на партията за президент и вицепрезидент. Участие взимат около 5000 делегати, избрани в щатски конгреси и представляващи всеки американски щат и територия. Плюс около 15 000 журналисти и десетки хиляди поддържници и гости.

- реклама -