Samsung печалба оперативна четвърто тримесечие полупроводници

Samsung Electronics с рекордна печалба за последното тримесечие на 2017

Samsung Electronics обяви, че очаква рекордна оперативна печалба от около 15,1 трилиона вона (около 14,13 млрд. долара) за последното тримесечие на 2017г.

Това е по-малко от прогнозата на Ройтерс от 15,9 трилиона вона оперативната печалба, но вероятно е с 64% повече от преди година.

За цялата 2017 г. Samsung обяви, че очаква консолидирана оперативна печалба от около 53,6 трилиона вона срещу 239,6 трилиона вона печалба от продажби.

На фондовия пазар акциите на Samsung спаднаха с 3,11%, вероятно поради продължителни съмнения относно бизнес перспективите на компанията.

„Мисля, че спада се дължи предимно на смартфонте“, заяви пазален анализатор за CNBC „Все още мисля, че полупроводниците, задвижвани от паметта и дисплея, и OLED дисплеите, наистина се справят добре.“

Smsung предвиди в началото на годината, че продажбите на смартфони няма да постигнат очакваните резултати, най-вече заради силната конкуренция на пазара.

Технологичния гигант от Южна Корея ще разкрие данните за пълните си приходи в края на януари.

Добрите финансови резултати се дължат на процъфтяващия бизнес с полупроводници, които са основен източник на печалби.

Това, според Samsung, се дължи на силното търсене на чипове с памет от центровете за данни и новите смартфони.

В този смисъл Samsung Electronics се счита за перлата в короната на конгломерата на Samsung Group, която се състои от 60 взаимосвързани компании и е една от големите семейни компании в Южна Корея.

- реклама -