Linkin Park

Самоуби се фронтменът на Linkin Park

Основният вокал на алтърнатив рок групата Linkin Park Честър Бенингтън се е самоубил, съобщи TMZ.

Тялото на 41-годишния певец е намерено тази сутрин в 9 часа американско време в частен дом край Лос Анджелис. По данни на полицията той се е обесил. Започва да пуши трева когато е на 11 и родителите му се развеждат. След това бързо минава на амфетамини, а след това и на кокаин.

Честър, който има 6 деца от две различни жени се бори със зависимостта си към наркотиците и алкохола от тийнейджърските си години.

В миналото той е споделял, че е мислил много пъти за самоубийство, защото като дете е бил сексуално насилван от по-възрастен мъж

Честър бе много близък с вокала на „Саундгардън“ и „Аудиослейв“ Крис Корнел, който се обеси през май. Днес той щеше да навърши 53 години.

Вокалистът на Linkin Park е роден през 1976 година във Финикс, Аризона. Почти се е отказал от музиката, когато получава предложение от Linkin Park, които тогава се казват Hybrid Theory.

Първият албум на групата – „Hybrid Theory”, излиза през 2000 година и включва хитовете “In The End” и “Crawling”.

Албумът е продаден в над 20 милиона копия по целия свят

През 2002 година Linkin Park издават албума-ремикс „Reanimation”, съдържащ и ремикси от “Hybrid Theory”. След това записват култовия албум „Meteora”. Следват не по-малко добрите „Minutes to Midnight”, „A Thousand Suns” (2010), „Living Things” (2012) и „The Hunting Party” (2014).

Групата е номинирана шест пъти за „Грами“, печели музикалната награда на американската звукозаписна индустрия два пъти. Огромен финансов успех съпътства музикантите. Те имат издадени седем студийни албума с общ тираж над 70 милиона копия.

- реклама -