Самоотвержено сърце: Шофьор на куриерски микробус спасява по чудо дете, падащо от 12-ия етаж

Нгуен Нгок Ман седял в куриерския си микробус в Ханой и чакал да достави стока, когато чул бебешки плач. Когато погледнал от колата си видял малко дете на една тераса и чул жена да крещи, съобщава РТС.

Виетнамските медии заявяват, че Нгуен първоначално е смятал, че детето е просто не слуша и че майката му крещи, но бързо осъзнава, че ситуацията е много по-сериозна, когато вижда момичето на ръба на терасата на 12-ти етаж.

„Видях я да се катери на ръба на балкона. „Изскочих от колата и се качих на покрива от 2,3 метра, за да имам по-добра позиция“, каза куриерът пред медиите.

Когато тя започва да пада, той протегна ръцете си, доколкото му е възможно, с надеждата, че ще й попречи да падне точно на земята.

„За щастие тя падна право в скута ми. Прегърнах я бързо. Видях как от устата й тече кръв. „Бях много уплашен“, каза Нгуен пред „Виетнам Таймс“.

Момичето е транспортирано в Националната детска болница, където лекарите казват, че е изкълчила бедрото си, но не е претърпяла други сериозни наранявания.

Д-р Льо Нгок Дуи споделя, че след снимките я поставят в гипс и внимателно ще наблюдават състоянието й.

- реклама -