Навални
сн. БГНЕС

Самолетът с Навални пристигна в Германия

Медицинският самолет, който транспортира руския опозиционер Алексей Навални се приземи в 8:47 ч. местно време на летището Тегел в Берлин. Това показа уебсайтът за проследяване на полетите f lightradar24.

сн. БГНЕС

Машината бе наета от германската неправителствена организация „Кино за мир“ и излетя в събота сутринта от град Омск (Сибир) за Германия, където Навални ще бъде лекуван.

На борда на самолета освен опозиционера, който е в кома и според близките до него, е „отровен“, бе и съпругата му Юлия Навалная.

сн. БГНЕС

Опозиционният лидер ще бъде лекуван в клиника „Шарите“ в Берлин.

„Благодарим на всички за вашата подкрепа. Борбата за живота и здравето на Алексей едва започва, но сега поне първата крачка е преодоляна“, написа говорителката на Навални Кира Ярмиш в „Туитър“.

По-рано тази сутрин, екип от лекари изведе Алексей Навални от отделението за остро отравяне на болницата за спешна помощ № 1 в Омск и го настани в реанимобил, който го откара до летището.

сн. БГНЕС

Анатолий Калиниченко, заместник главен лекар на Омската болница, заяви, че лекарите са разрешили Навални да бъде транспортиран в чужбина за лечение. Екип от немски лекари долетя в Омск и проведе консултации. Лекарите казаха, че мозъкът на Навални е в стабилно състояние, сега няма опасност за живота му. По-късно регионалното министерство на здравеопазването заяви, че излитането на самолета ще се забави до сутринта по искане на германския медицински екип.

- реклама -