Дубай самолет летище запален пострадали
Снимка: Twitter

Самолет се запали на летището в Дубай. Няма пострадали

Пътнически самолет на авиокомпанията Emirates е катастрофирал при кацане на летището в Дубай. От авиокомпанията съобщиха новината в официалния си акаунт в Twitter, предаде Reuters. По непотвърдени данни всички пътници са евакуирани и няма информация за пострадали.

Един пожарникар е загинал в спасителните операции след катастрофата.

Полет EK521 е летял от Индия.

В социалните медии бяха публикувани снимки от инцидента, на които се вижда горящият „Бойнг 777“, над който се издига гъст черен облак дим. Според очевидци най-вероятно става дума за аварийно кацане.

На борда е имало 275 души и екипаж. Засега няма официални изявления от представители на летището и на компанията. Основният приoритет на Emirates в момента е безопасността на пътниците.

Всички полети от летището бяха преустановени за часове.

„Няма съобщение за технически проблем. Усетихме,че самолетът първо кацна, след това отново се вдигна и удари земята. След това дим изпълни самолета, осъзнахме, че нещо не е както трябва и почувствахме някаква опасност. Първоначално беше трудно да отворим аварийния изход. Ако бяхме останали още само минута вътре, щеше да има трагедия“, разказва един от пътниците.

И макар причините за инцидента да не са ясни, снимки показват, че предният колесник е пропаднал и самолетът е застанал на една страна.

 

- реклама -