sn. Twitter

Самолет се разби във Филипините, има загинали

Reuters: Най-малко 17 души са загинали при самолетната катастрофа на Филипините

Самолет на филипинските ВВС „Херкулес“ C-130 на 33 години се разби в неделя в архипелага Сулу в югозападната част на страната. Това съобщи командващият въоръжените сили на републиката Сирилито Собеджана, циотиран от Reuters.

Според него спасителната операция продължава. „Днес в 11:30 часа местно време (06:30 часа българско време време) в района на архипелага Сулу се е разбил военнотранспортен самолет]“, цитира думите му CNN Philippines. „В момента правим всичко възможно, за да спасим пътниците и екипажа.“ Той подчерта, че 40 души са били спасени и откарани в болница.

Общо на борда на самолета, който транспортира военни от град Кагаян де Оро, е имало най-малко 85 души. Според телевизионния канал при кацане на летището в Холо самолетът е пропуснал пистата и се е разбил в близкото село, след което е избухнал пожар. На място са пристигнали пожарникари, за да се борят с огъня.

Както съобщава Reuters, позовавайки се на местни медии, най-малко 17 души са загинали. Според нагенцията броят на загиналите може да се увеличи, като се позовава и на изявление на филипинския министър на отбраната Делфин Лоренцана, който заяви, че 40 души са спасени от горящия самолет до момента.

Този C-130 беше прехвърлен на Филипинските ВВС от САЩ през февруари миналата година. Това беше един от двата американски самолета, закупени с военно финансиране.

- реклама -