Самолет падна на летище Лесново, пилотът е загинал (Обновена)

Самолет падна на летище Лесново, а пилотът му загина.

Загиналият пилот край летище Лесново е с голям опит. Той лети от 2011 година и законосъобразно е упражнявал дейността си. Документите за полета са били изрядни. Стартирано е разследването на причините за произшествието, като са екип на полицията и на Националния борд нза разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Работи се по няколко версии.

Произшествието се е случило в 13.30 часа малко след излитане, южно от летище Лесново, като самолетът е паднал в полето. Полетът е извършен с технически годен самолет със съответната регистрация. Всички версии ще се разследват, каза заместник-министърът на транспорта Николай Найденов, който уточни, че полетът е бил тренировъчен:

„Има запис на полета. Той ще бъде предоставен на разследващите органи и да се надяваме, че те ще стигнат бързо до причината за този инцидент. Той е опитен пилот, има всички лицензии. По-скоро не е имал опит в акробатичните фигури, които е изпълнявал“.

Практиката на пилота и днешният полет са две различни дейности в авиацията. Изпълнението на акробатични фигури е строго специфична дейност, каза още Николай Найденов.
Той уточни, че хората от екипа на пилота са били много близо и веднага са се отзовали на местопроизшествието, което за жалост е завършило фатално. Към настоящия момент единственото, което е известно е, че има нещастно стечение на обстоятелствата, каза още заместник министър Николай Найденов.

Министърът на транспорта Христо Алексиев разпореди незабавна проверка. Сезиран е и Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Към мястото пътува председателят на контролния орган – Христо Христов, както и заместник-министър Николай Найденов.

- реклама -