Сочи

Самолет излезе от пистата в Сочи, има загинал и десетки ранени (СНИМКИ)

Сътрудник на летището е загинал, а други 18 са пострадали при инцидент със самолет на летището в Сочи, съобщи ТАСС, като се позова на службите за извънредни ситуации в региона.

При кацане самолетът излезе от пистата и се възпламени.

Загиналият не е бил на борда. Той е сътрудник на летището и е бил дежурен по време на инцидента, получил е сърдечен удар по пътя към болницата.

По данни на министерството на извънредните ситуации, Боинг 737-800 на авиокомпания „ЮТеър“, пристигнал от Москва, при кацането е излязъл от пистата и се хлъзнал в река, при което било разрушено крилото и колесникът му и се запалил левият двигател. В резултат от избухналия пожар е изгоряло лявото крило и била повредена носовата част. На борда имало 164 пътници и шестчленен екипаж, които са евакуирани, уточниха от авиокомпанията.

В района на летището преди кацането е имало гръмотевична буря с проливен дъжд и силен вятър с пориви до 23 м/сек, съобщи метеорологичната служба.

Южната транспортна прокуратура в Ростов на Дон е започнала разследване на инцидента.


Представител на местните спешни служби уточни пред ТАСС, че първоначално са били хоспитализирани 11 пострадали, от които сега остават в болница четирима.

- реклама -