Алърдайс

Сам Алърдайс вече не е селекционер на Англия

Футболната асоциация на Англия потвърди официално раздялата с националния селекционер Сам Алърдайс, който бе уличен в корупция.

„Алърдайс си позволи недопустимо за треньор на Англия поведение. Той призна главната си вина и се извини. Въпреки това, заради сериозния характер на извършените действия Футболната асоциация и Алърдайс взаимно се съгласиха контрактът му да бъде прекратен незабавно“, се казва в комюникето на Футболната асоциация.

Гарет Саутгейт ще води временно отбора в предстоящите четири мача – срещу Малта, Словения, Шотландия и Испания, докато Футболната асоциация избира нов селекционер.

61-годишният наставник оглави „трите лъва“ през юли и престоя начело на тима само един мач – на 4 септември Англия победи Словакия в квалификация за Мондиал 2018.

Сам Алърдайс беше уличен в корупция от британския вестник The Telegraph. Журналисти от изданието са провели преговори с 61-годишния треньор, като се представили за служители на азиатска компания.

Алърдайс е поискал 400 000 паунда, за да бъде техен посредник и да ги въведе на трансферния пазар на Острова, заобикаляйки правилата. Алърдайс се съгласил да използва влиянието си и да пътува в Сингапур и Хонконг като техен представител. Също така им разказал за схемата, по която могат да бъдат заобиколени правилата на ФА, забраняващи на трети страни да владеят правата на играчите.

В хода на разговорите Алърдайс критикувал работата на бившия селекционер на „трите лъва“ Рой Ходжсън и е нарекъл „глупаво“ решението на Асоциацията за реновиране на стадион „Уембли“. Материалът за Алърдайс е част от десетмесечно разследване на The Telegraph за корупционни схеми в британския футбол.

- реклама -