Алърдайс

Сам Алардайс: Новият пост ми подхожда

Новият селекционер на английския национален отбор Сам Алардайс е на мнение, че постът напълно му подхожда. Специалистът заема мястото на Рой Ходжсън, който напусна след отпадането на „трите лъва“ от Евро 2016. „Имам нужния опит не само да предизвикам играчите да постигат успехи, но и да предизвикам самия себе си да го направя. Натрупах този опит с клубовете, които водих във Висшата лига„, заяви Алардайс.

Специалистът, който до този момент е бил начело на Болтън, Съндърланд, Уест Хем и Нюкасъл, каза, че е приел поста, тъй като му е нужно ново предизвикателство.

Сигурен съм, че мога да направя отбора по-добър и по-успешен. В миналото съм успявал да преобърна сезона за определен клуб още в самото начало, след като съм поел мениджърския пост. Правил съм го с Уест Хям, Съндърланд и Блекбърн. В случая ще ми бъде нужна подкрепа и от футболистите, и от треньорски състав в националния отбор. Трябва да бъдем обединени, защото само така ще изпълним нашата цел, а тя е да бъдем успешен отбор„, каза още Алардайс.

61-годипният наставник сподели, че ще избира тактика спрямо съперника и наличните му футболисти. „Винаги се опитвам да създам и добра атмосфера в отбора, защото това е един от най-важните елементи. Искам да го направя и в националния тим, защото това е върхът в моята кариера„, добави селекционерът.

- реклама -