Лил, запалянковци

Сълзотворен газ за руски и английски фенове в нова порция сблъсъци

Френската полиция използва сълзотворен газ срещу руски и английски запалянковци, в нова порция сблъсъци по улиците на Лил. Това съобщава The Independent. На кадри са запечатани фенове, които тичат из центъра на града, а полицейски части ги следват, в опит да предотвратят ексалиране на напрежението. За момента повече подробности не се съобщават.

Тазвечершните инциденти идват след като УЕФА заплаши Русия с дисквалификация след като руски фенове използваха пиратки и други запалителни вещества на Стад Велодром в Марсилия.

Шестима руснаци са задържани от полицията за сблъсъците между фенове в събота. Това съобщиха френските власти, часове след мача Русия – Словакия в Лил. За други трима руснаци и един украинец бяха издадени заповеди за експулсиране от страната. Те ще бъдат депортирани незабавно, освен ако френското правосъдие не реши, че трябва да бъдат съдени.

Официално, по-рано днес руското външно министерство изрази остро недоволство срещу предприетите от френските власти мерки срещу руските запалянковци.

 

- реклама -