Сайтове пуснаха фалшива новина за ЕП и ареста на Борисов

Сайтът „Offnews”, както и няколко други, публикува фалшива новина, свързана с  обсъждането в ЕП на незаконния арест на Бойко Борисов. Според изданието лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер е бил освиркан, докато  е говорил за ареста на бившия български премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

„И още един пример – в последната Конференция на партиите дебатирахме ситуацията в България. Двама независими съдии обявиха ареста на опозиционния лидер в България Бойко Борисов за незаконен, наистина е сериозно. Само исках дебат за върховенството на закона в България, но ми беше отказано от Зелените. Не политизирайте нещата, когато говорим за върховенството на закона”, гласи изказването на Манфред Вебер.

Истината е, че думите му не предизвикаха освиркване, а бурни аплодисменти от цялата зала.

Реакцията на негодувание в Европарламента започна, когато Вебер влезе в полемика с лидерката на Зелените в ЕП и нямаше нищо общо с лидера на ГЕРБ.

Припомняме, че на 24 август Административният съд София-град обяви заповедта за ареста на Борисов за незаконна. Решението му бе окончателно.

- реклама -