Сагата Кашоги продължава: Заподозрян за убийството му загина при катастрофа

Машал Саад ал Бостани, лейтенант от ВСС на Саудитска Арабия е загинал при мистериозна катастрофа в Рияд. Това пише турският вестник Хюриет и изданието Йени Шафак.

Машал е един от 15-тте заподозрени за участие в убийството на журналиста Джамал Кашоги.

Машал Саад ал Бостани е пристигнал в Турция от Саудитска Арабия на 2 октомври и си отпътували в същия ден, след като посетили консулството на арабската държава в Истанбул.

Именно на 2 октомври Кашоги изчезна, след като отиде в консулството, за да уреди документи за сключване на брак. Турските власти подозират, че той е бил убит, и със съгласието на саудитските власти извършват обиски в комплекса на дипломатическата мисия с цел изясняване на случая.

Източниците на вестника не разкриват подробности за катастрофата в Рияд и засега не е известна ролята на Бостани в предполагаемото убийство на журналиста, отбелязва „Хюриет дейли нюз“.

Според автора на „Хюриет“ Абдулкадир Селви е възможно „следващата екзекуция“ да е тази на консула на Саудитска Арабия в Истанбул, тъй като саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман „би направил всичко, за да се отърве от доказателствата“.

Консулът Мохамад ал Отайби се върна в Саудитска Арабия на 16 октомври, преди резиденцията му в Истанбул да бъде претърсена.