телефонна линия, нарушения, избори, МВР

Съдия Димитър Узунов: Когато олигарх е подслушван и говори с кандидат-депутат, това не означава, че политикът е подслушван

„Когато двама човека разговарят, а единият е олигарх, а другият е кандидат-депутат, тогава може да има подслушване заради едното от лицата. Това не означава, че политикът е подслушван, а другото лице.“ Това заяви съдия Димитър Узунов пред БТВ.

Той припомни, че в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ има адвокат, който защитава обвинени в специализирания съд и неговите изказвания по темата трябва да се анализират в тази светлина.

„Във всеки съд, който разрешава използването на СРС-та се пазят документите за това“ заяви той. Започването на подслушване става с мотивирано искане. Това се налага при тежки престъпления. Според него използването на СРС-та е било по законовия ред.

Той даде пример с изтеклите през лятото разговори между обвинения бизнесмен Васил Божков и депутат от левицата. В този случай обект на разработка е обвинения олигарх, а не депутата. По този начин се случва подслушването на политици.

„Специализираните съдилища не са създадени по нечия приумица. Специализираният съд е създаден по препоръка на ЕК. Разбира се, че трябва да продължат да съществуват“, категоричен беше Узунов.

 

- реклама -