наркотици

Съдът върна в ареста четирима младежи от група за разпространение на наркотици

Апелативният специализиран наказателен съд задържа под стража още четирима от групата за разпространение на наркотици в София.

Днес съда е изменил мерките им за неотклонение от „Парична гаранция“ в „Задържане под стража“ на четирима. На 18 ноември 2019 г. 15 лица бяха задържани за участие в група за разпространение на наркотици в София.

Бандата бе разбита при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП. У всеки от участниците бяха намерени наркотици, подготвени за продажба на черния
пазар – общо 10,5 килограма, 240 000 лева, електронни везни, машинки за
нарязване на марихуана и други доказателства.

Два дни по-късно първоинстанционният съд остави в ареста 8 от обвинените, а на 7 определи парични гаранции от по 5000 лева с мотива, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени между 1991 г. и 1999 г.), както и че степента на участието им в престъпната група е по-малка.

С окончателното си определение Апелативния специализиран наказателен съд остави в ареста 11 от участниците в групата. Потвърди определената парична гаранция от 5000 лв. на един от обвинените, а на другите двама увеличи размера на гаранциите, съответно на 10 000 и 25 000 лева.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд не подлежи на обжалване.

- реклама -