Съдът върна на прокуратурата делото за наводнението в село Бисер

Районният съд в Харманли за втори път върна на прокуратурата делото за наводнението в село Бисер. На 6 февруари 2012 година след приливна вълна, която стигна селото, загинаха 8 души. Подсъдим е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова. Това беше и трето поред разпоредително заседание на процеса.

Според съда, при изготвяне на внесения за разглеждане обвинителен акт не са били посочени факти и не са били изложени твърдения относно обективните елементи на деянието. Липсват твърдения и за наличие на причинно-следствена връзка между осъщественото от подсъдимата деяние и настъпилия резултат. Изтъкват се и други недостатъци на обвинението, което е на Районна прокуратура – Пловдив, предаде БТА.

Според обвинителния акт, като длъжностно лице Узунова не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия и организиране и разработване на областен план за защита при бедствия. Вменява й се още, че не е организирала, контролирала и осъществила редица други мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия.

Решение на съда може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Хасково.

- реклама -