AT&T Time Warner

Съдът в САЩ разреши на AT&T да придобие Time Warner

Американската телекомуникационна компания AT&T придоби гиганта Time Warner, след като федерален съд одобри сделката на 13 юни, се казва в съобщение на компаниите, цитирано от ТАСС.

„AT&T приключи сделката. Предстои двете страни да се съберат, за да представят на индустрията нов и „свеж” подход”, се казва в текста.

През ноември 2017 Министерството на правосъдието на САЩ подаде иск, за да се спре сливането на компаниите. В антимонополното подразделение на министерството сметнали, че сделката сериозно ще окаже негативно влияние на потребителите, тъй като ще доведе до сериозен скок в месечните такси.

От своя страна AT&T оспори твърдението с аргумента, че не вижда причини да се блокира финализирането на сделката и се надява съдът да отхвърли претенциите. Във вторник (15 юни) федералният съд в Колумбия одобри сделката с аргумента, че няма да повлияе на антимонополното законодателство. „Щастливи сме и благодарим на съда, че направи щателен и пълен анализ”, отбелязват от AT&T.

Основаната през 1983 година телекомуникационна компания е най-големият доставчик за международни разговори, а също така и лидер в интернет сегмента. Към момента тя се използва от над 150 милиона потребители. Time Warner е създадена през 1990 след сливане на компаниите Warner Communications и Time Inc.

- реклама -