Снимка: БГНЕС

Съдът увеличи паричната гаранция на жената на Васил Божков на 1 млн. лв.

Апелативният спецсъд определи гаранция от 1 млн. лв. за Елена Динева. Преди седмица Специализираният съд определи гаранция от 750 хиляди лева на жената до бизнесмена Васил Божков. Апелативният спецсъд измени това определение като увеличи размера на паричната гаранция на 1 милион лева.

На днешното заседание стана ясно, че Динева притежава апартамент в Париж на стойност 25 млн. евро. Апартаментът във френската столица, както и друго движимо и недвижимо имущество, включително и картините от нейната лична колекция бяха посочени като аргумент за определяне на високата гаранция.

Днес още обаче преди да бъде произнесено определението на Апелативния спецсъд, нейният адвокат Людмил Рангелов каза, че ако паричната гаранция остане същата – 750 хиляди лева, Динева няма да я плати и ще остане в ареста, това е нейното решение. Законовият срок изтича на 27 октомври и тогава самата прокуратура ще измени мярката.

“На досъдебното производство тя има такива правомощия. Просто съставя едно постановление, с което отменя тази мярка за неотклонение”, заяви адвокат Рангелов и добави, че тогава се определя мярка “подписка”.

- реклама -