Съдът спря вписването на решенията от конгреса на БФС

Административният съд спря вписването на решенията от последния конгрес на БФС. Решението на магистратите е по жалба на ФК Балкан (Варвара).

От клуба се оплакаха, че представителят им Георги Градев не е бил допуснат на форума, въпреки че имат право на представителство като редовен член на съюза. Решението може да се обжалва в едноседмичен срок в Софийския апелативен съд.

Ако на втора инстация съдиите потвърдят решението на колегите си, то това би означавало, че избраният през октомври Изпълком на БФС е нелигитимен и на власт остава предишния, в който са членът на екипа на Димитър Бербатов Петър Величков, а също така хлевоустият бос на Славия Венци Стефанов.

Малко по-късно кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов сподели в своята Фейсбук страница информация относно съдебния казус свързан с конгреса на централата от 12 октомври 2021 година.

„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Три футболни клуба – ФК „Балкан Варвара”, ФК „Венци” и ФК „Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса.

Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран.

Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС“, пише Бербатов.

- реклама -