сн. БГНЕС

Съдът решава мярката на Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Софийският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Кристиан Николов, причинил катастрофа, в която загина журналиста Милен Цветков.

Навръх Великден тази година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Определението на СГС можеше да се обжалва пред апелативните магистрати. Какво ще решат те за мярката на 22-годишния Николов, който е в ареста от април, ще стане ясно по-късно днес.

Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

В началото на октомври беше обявено, че Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършен

- реклама -