Иванчева Биляна Петрова подкуп арест заплахи обвинение

Съдът решава дали да върне в ареста Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Съдът решава днес дали да върнев ареста отстранения кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и сочения за посредник при предаването на подкупа и бивш кмет на района Петко Дюлгеров.

В момента и тримата са с мярка „домашен арест“, след като 8 месеца двете жени прекараха в ареста. Прокуратурата ги пусна за празниците, но се закани след това те отново да се върнат зад решетките.

Преди дни адвокатите на Иванчева и Петрова внесоха жалби в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, в които описват редица нарушения от страна на държавата спрямо тях – неправомерното им задържане в последните 4 месеца, лошите условия в ареста, нapyшeния нa няĸoлĸo тeĸcтa oт eвpoĸoнвeнциятa по време на зрелищния арест в центъра на София, унизителното отношение по време на задържането им, продължило повече от 6 часа, както и по време на цялото разследване.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани на 18 април при акция в центъра на София, а по-късно им бяха повдигнати обвинения за получаване на подкуп в особено големи размери.

- реклама -