Първи член на „Наглите“ на свобода. Съдът пусна Йожи от затвора

Апелативният съд в София освободи предсрочно от затвора осъден по делото „Наглите”. Ивайло Ефтимов-Йожи излиза от 2 години и 5 месеца по-рано от затворническото общежитие „Казичене“. Ефтимов е осъден по като член на групата за отвличания „Наглите” на 18 години затвор.

За да го пуснат, казват, че той е изтърпял повече от 2/3 от наказанието си – 15 години и 6 месеца от наказанието. Другата предпоставка, която посочват магистратите е, че Ефтимов се е поправил и превъзпитал зад решетки.

„Данните по делото безпротиворечиво и еднозначно сочат, че към настоящия момент с  примерното си и позитивно поведение, както и с отговорното си и честно отношение към труда Ивайло Ефтимов е дал достатъчно по обем и съдържание доказателства за своето поправяне”, посочват съдиите.

За това пред съда становища дали от затворническото общежитие „Казичене“, както и Замфир Драганов – началник на ЗО „Казичене“. Той отбелязал, че процесът на поправяне и превъзпитание при Ефтимов е завършил и че корекционната работа с него е приключила.

- реклама -