задържан, обвинения, кола, жена, Ситняково, Румънско посолство, инцидент, нападение
Снимка: БГНЕС

Съдът пусна под гаранция и втория обвиняем за погрома на колата пред Румънското посолство

Георги Георгиев, обвинен за погрома на автомобила на жената, опитала да пробие блокадата пред Румънското посолство бе освободен под гаранция.

Тази вечер той бе пуснат от Софийския районен съд срещу 500 лева. Мотивите на магистратите – до сега Георгиев не е осъждан, има чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие.

Съдът разчита основно на свидетелските показания на семейството, пътувало в белия автомобил. Към делото са приложени и видеоматериали – както от репортажи, излъчени по телевизията, така и от камери на Столична община. Необходима е обаче експертиза, която да докажа какво е точно участието на обвиняемия в нощта на инцидента.

25-годишният Георги Георгиев е обвинен за това, че на 17 август около 21.30 ч. е повредил лек автомобил, собственост на Елена Мицева, като счупил чрез удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки повредил предния капак на автомобила. На Георгиев е повдигнато обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

По-рано през деня прокуратурата поиска постоянен арест за Георгиев. Той е обвинен в хулиганство и повреждане на чужда собственост. Според разследващите младежът скачал по предния капак на колата на майката с децата и счупил стъклото като го удрял с ръце. Всичко това е станало пред очите на невръстните деца на Елена Мицева.

Защитата му твърди, че той е невинен. Пред съда Георгиев заяви, че не е участвал в погрома на колата, а е бил само на протест.

„Той обясни, че няма съпричастност по увреждането на автомобила. Заяви, че се е възползвал от мирното си право да протестира и че се е доближил до колата едва, след като госпожата е потеглила през тълпата, за да предотврати тя да нанесе щети върху протестиращите”, поясни адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев.

Другият обвинен по случая – Стоян Атипов, също е на свобода срещу 500 лева.

- реклама -