Орландовци

Съдът пусна на свобода част от арестуваните при полицейската операция в Орландовци – ВИДЕО

Специализираният съд пусна 5-ма от общо 12 задържани при специализираната акция в „Орландовци”. Останалите 7 остават за постоянно в ареста. Те са обвинени в организирането на престъпна група за кражби и разпространение на наркотици.
Сред петимата пуснати, двама са с мярка надзор на инспектор от детска педагогическа стая, тъй като са непълнолетни.

Двамата полицаи от Второ РПУ, които са сред задържаните, остават в ареста

Групата, занимавала се с разпространение на наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол бе задържана на 7 март т.г.  при операция на СДВР, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура след близо 7-месечно наблюдение и разследване на престъпната й дейност.

По време на операцията по задържането на участниците в жилища, автомобили и при лични обиски бяха намерени и иззети наркотици, огнестрелни оръжия, близо един тон тютюн, заедно с машина за нарязването му. Иззети са и автомобили, за част от които има данни, че са крадени. Събраните доказателства сочат, че групата е действала повече от три години. Разследва се съпричастието й към тежки престъпления през последните години в различни краища на страната – грабежи, в т.ч. в поща (на част от парите за пенсии на жители в района), кражби на промишлени машини, влакови релси и др. Налице са и данни, че участници в групата са извършвали погроми на паметници в Централните софийски гробища, за да принудят близките на починали да потърсят услугите им за възстановяване.

Ръководителят на групата К.Б. лично определял функциите на всеки от участниците за конкретното планирано престъпление. Обвинените полицейски служители от своя страна осигурявали липсата на полицейски сили в района на извършване на престъпление.

- реклама -