ЛиЛана
сн. БГНЕС

Съдът пусна ЛиЛана под домашен арест

Спецсъдът пусна под домашен арест Лиляна Деянова – ЛиЛана. Тя и нейния съдружник Мартин Димитров бяха задържани в края на април по обвинение за участие в престъпна група, чиято цел била да присвои пари по европроекти. Обвинение беше повдигнато и на брат й Александър Деянов – Скилър. На свобода на този етап е само той, въпреки че не е внесъл паричната гаранция, определена му от съда. Скилър присъства на делото на сестра си.

Днешното решение на съда не е окончателно. Лиляна Деянова ще може да се прибере вкъщи ако Апелативният спецсъд потвърди по-леката й мярка за неотклонение.

„Основахме нашата компания през 2011 г. с идеята да променим света. Никога не сме получавали европейско финансиране, но на месец още от началото правихме по 10 хил. лв. приходи,благодарение на нашите продукти.“ Това обяви Лиляна Деянова пред съдения състав и поиска да бъде пусната на свобода.

сн. БГНЕС

Бившата певица и настояща бизнесдама обясни в съдебната зала, че във фирмата й работят 30 души, повечето от които млади хора, завърнали се от чужбина. Те получавали средно по 3500 лв. на месец, благодарение на продуктите в IT сферата, които изработвали.

ЛиЛана подробно представи и един от тези продукти – приложение, което се ползва от над 250 000 българи, през което те могат да изпращат сигнали за нередности в инфраструктурата.

Именно по този повод тя заяви, че благодарение на това приложение са „асфалтирали повече улици от Бойко Борисов“. Благодарни граждани, които останали доволни от приложението, им давали дарение от по 1-2 лв. според възможностите си.

Тя обясни, че няма нищо странно в това, че е посъветвала брат си Скилър да кандидатства за евросредвта в министерството по икономиката, за да създаде бийтбокс платформа.

- реклама -