сн. Фейсбук

Съдът призна бащата на убитите в Сандански деца за насилник, издаде ограничителна заповед

Районният съд в Сандански наложи ограничителна заповед спрямо бащата на убитите деца от Сандански Георги Трайков. Съдът го задължи да се въздържа от домашно насилие. Делото беше образувано по жалба на майката Кристина Дунчева, в която тя посочва, че е била подложена на системен тормоз и насилие.

В исковата си молба до съда майката е описала ужаса, в който е живяла:

„Поради влошаване на отношенията към мен и децата, постоянния физически и психически тормоз спрямо мен, ПРЕД ДЕЦАТА НИ, .. след серия обидни квалификации по мой адрес, физическа агресия изразяваща се в силно и болезнено дърпане на ушите ми, заплахи за физическо унищожение с думите „Ще те унищожа и теб и цялото ти семейство“, ще те накарам да се самоубиеш“, ще те изкарам луда и ще ти взема децата и заканата му да ме изхвърли през терасата… бях принудена на 5 октомври да напусна с децата…“

Според определението на магистратите на Георги Трайков е забранено да доближава 32-годишната Кристина на по-малко от 200 метра. Отделно му е наложена глоба от 1000 лв., както и да плати направените разноски по делото.

Решението по делото може да се обжалва в 7-дневен срок пред Окръжния съд в Благоевград.

Георги Трайков също бил подал жалба за домашно насилие срещу майката на децата си, но съдът я отхвърли като неоснователна.

Младата жена е в следствения арест от 19 ноември, когато беше обвинена за убийството на двете си деца – 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в семейното жилище на ул. „Скопие“ в Сандански. Тя бе задържана и обвинена в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите.

Три дни след тежкото престъпление адвокатът на Кристина Дунчева обясни, че тя е крайно физически, сексуално и психически изтормозен човек, който не е признал обаче за извършването на подобно престъпление въпреки уликите. Кристина е в ареста.

- реклама -