Съдът поряза Митьо Очите, не го пусна на рехабилитация

Съдът поряза Митьо Очите. СГС е отказал да пусне Димитър Желязков, да отиде на рехабилитация, предава „24 часа“. От юли миналата година той е под домашен арест и с електронна гривна.

Желязков е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Тя действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година. Според обвинението на прокуратурата е действала на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Делото на Очите вече е в СГС, където отидоха делата на специализирания съд, след неговото закриване в края на юли тази година.

Съдия Лилия Георгиева отказала пускането на Очите, защото той представил само бележка, която не била издадена по надлежния ред. В нея дори не било упоменато къде се намира медицинският център, където иска да се лекува, обясниха от съда.

Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе задържан, почти 4 г. В същото време делото срещу него не може да тръгне по същество. Причината е, че имаше спор по кои от 10-те обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадиране от Турция. Дори спецсъдът веднъж върна делото на прокуратурата, а тя бързо поправи грешките в обвинителния акт.

- реклама -