билета

Съдът отмени наредбата за поскъпване на билета в София

Билетчето за градски транспорт в София е увеличено незаконно, реши тричленен състав на Административния съд в София. Така магистратите отмениха като незаконосъобразна Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на столична община. Цената на билета поскъпна от 1 лев на 1,60 лв. от 1 юни.

Столичната община ще обжалва днешното решение на Административния съд, с което бе отменена по-високата цена на билета за градския транспорт, заяви общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

Цената от 1.60 остава до окончателното произнасяне на съда

Билетът за градски транспорт в София вече е 1.60 лв.

Дело № 5745 от 2016 година беше образувано по жалби на граждани и сдружението „Център за законодателни оценки и законодателни инициативи“.

„Надяваме се, че ще успеем да защитим нашето решение, защото сме убедени, че е правилно, а и юристите твърдят, че мотивите на съда са по формални причини“, коментира Зафир Зарков.

Според него, справката за положителните резултати от промените за 2016 година показва, че увеличената цена на превозните документи за еднократно пътуване и запазването на цените на всички останали абонаментни документи, както и намаляването на годишния абонамент, е довела до увеличение на използването на по-дългосрочни превозни документи.

- реклама -