инцидент, Румънско посолство, жена, кола, задържани
Снимка: Фейсбук

Съдът отмени паричната гаранция на мъжа, обвинен в хулиганство пред Румънското посолство

Софийският градски съд (СГС) отмени паричната гаранция от 500 лева на 25-годишния Георги Георгиев, който взе участие в инцидента миналия понеделник пред Румънското посолство.

Вместо това съдът му наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

Причината е, че макар да има данни Георгиев да е счупил колата и да е хулиганствал, той е с ниски доходи, а досието му е чисто.

Според магистратите има данни д-р Елена Мицева да е извършила транспортно престъпление, а и разследващите трябва да обърнат внимание на това.

Георгиев е обвинен, че е нанесъл щети по колата на зъболекарката и е хулиганствал на кръстовището пред Румънското посолство. Инцидентът се случи миналата седмица, тогава колата на д-р Мицева, в която бяха и децата й, попадна в незаконната блокада на кръстовището на булевардите „Михай Еминеску“ и „Шипченски проход“.  Жената се опита да пробие кордона протестиращи, а те се нахвърлиха върху тойотата.

Двама бяха задържани, а прокуратурата поиска арест за Георгиев. Миналата седмица Софийският районен съд пусна 25-годишния мъж и посочи в мотивите си, че д-р Мицева сама е изложила на риск децата си. Магистратите определиха мярка за неотклонение – гаранция от 500 лева.

- реклама -