Стойков метро Берлин обвинения

Съдът отложи делото срещу българина, ритнал жена в берлинското метро

Съдът в Германия отложи делото срещу българина, ритнал без причина жена в берлинското метро. До отлагането се стигна след протест на защитата. Адвокатите на подсъдимия са поискали отвод на съдебна заседателка, която според тях била предубедена срещу мигрантите. Жената е пращала писма до вестници, в които се изразявала зле по адрес на мигрантите престъпници, твърди защитата.

Процесът ще продължи следващия вторник.

Непровокираната атака през октомври на метростанция в берлинския квартал „Нойкьолн“ беше заснета от камери за видеонаблюдение. Разпространяването на записа предизвика буря от коментари в социалните медии, припомня ДПА.

Ритнатата жена, чието име властите пазят в тайна, е получила фрактура на ръката и травма на главата. Тя е част от съдебния процес като съобвинител.

Подсъдимият български гражданин Светослав С., баща на три деца, е с дълго криминално досие в България. Той бе арестуван след инцидента, като преди това вероятно се е укривал във Франция

Според съдебната система в Германия във всеки съд на първа инстанция съдията е подпомаган от двама съдебни заседатели, които са доброволци, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

- реклама -