Съдът остави окончателно в ареста Нено Димов

Апелативният специализиран съд реши да остави в ареста бившия министър на околната среда и водите Нено Димов. Така магистратите потвърдиха мярката на първоинстанционния съд. Димов е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Заседанието на съда продължи близо 5 часа.

Според Апелативния специализиран съд на базата на събраните доказателства и разпитите на свидетели може да се счита, че Нено Димов е извършил престъплението, в което е обвинен. Според магистратите няма опасност ако бъде пуснат на свобода, той да окаже влияние на свидетели, но може да извърши ново престъпление.

На днешното заседание прокуратурата представи два тома нови доказателства.

Защита на Димов пък запозна съда с решението на парламента за освобождаването му от поста и заповед, с която той е възложил контрола по водите на заместника си Красимир Живков. Живков беше разпитан в спецпрокуратурата в началото на седмицата.

Според друг документ графиците за водоподаване от стратегическите язовири Нено Димов е изпращал на други трима министри – на енергетиката, на регионалното развитие и на земеделието.

 

- реклама -