сн. БГНЕС

Съдът остави в ареста Кристиан Николов, обвинен в убийството на Милен Цветков

Софийският градски съд остави в ареста Кристиан Николов, обвинен в причиняването на смъртта на журналиста Милен Цветков. Според съда има опасност Кристиан да извърши друга престъпление или да се укрие, тъй като е установил трайна връзка с Германия, където учи.

Според съда дори и да има неправилно оказана първа помощ, както твърди защитата на Кристиан, това не променя резултатите от аутопсията за причините за смъртта на Милен Цветков. Според съда именно Кристиан е шофирал джипа в момента на катастрофата – защото колата е на майка му Десислава Николова и тя в показанията си е заявила, че автомобилът се ползва изключително от нейния син. Също така никой от двамата пътници в автомобила не е казал, че някой различен от Кристиан е шофирал колата. Според съда предвид, че е употребил 4 вида наркотични вещества, той е съзнавал рисковете, които крие шофирането на автомобил в такова състояние. Съда той се е отнесъл с безразличие към опасните последици от действията му.

Съдът подчерта, че от това, че Кристиан може да не е искал общественоопасни последици, но въпреки това е нарушил правилата за движение, може да се направи извода за умисъл.

Съдът мотивира решението си и с високата обществена опасност на деянието, с грубото нарушение на правилата за движение по пътищата.

Според експертиза Кристиан е приел наркотика до 20 часа преди направеното му изследване, т.е. по времето на катастрофата е бил под въздействието на веществата.

Кристиан е заявил, че не желае да участва в процедура по разпознаване.

Пред съда Кристиан Николов поиска да бъде освободен от ареста и съдът да му наложи по-лека мярка за неотклонение Той заяви, че няма да се укрие или да извърши друго престъпление. Също така поиска да излезе от ареста , за да му бъде дадена възможност да продължи образованието си.

- реклама -