Съдът остави в ареста Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков. Николов поиска от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена и настояваше да бъде освободен от ареста, но градският съд отказа молбата му.

22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа си „Ауди“ журналиста Милен Цветков, отказвал да му бъде направена психиатрично-психологическа експертиза. Това стана ясно на днешното заседание в Софийския градски съд. Три пъти медици насрочвали такива, но на обвиняемия все му се случвало нещо извънредно – в единия случай – стомашно неразпложение.

Кристиан отказал да бъде докаран от следствения арест в Съдебната палата, не пожела да се включи в процеса и по видео връзка.

ДНК доказва – 100% Кристиан е бил зад волана, когато е автомобилът е връхлетял върху колата на Милен Цветков.

Пак по време на заседанието стана ясно, че са направени множество експертизи – над 10, вкл. и ДНК анализи, както и технически за скоростта. Експертизата на ДНК показала, че върху въздушната възглавница от лявата страна на автомобила, както и на скоростния лост и на лявата врата има биологичен материал от Кристиан, а на дясната врата и дясната въздушна възглавница – кръв от неговия спътник Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

- реклама -