Сотиря

Съдът остави в ареста двамата, посегнали на 7-годишно дете в Сотиря

Районният съд в Сливен постанови задържане под стража на 68-годишния мъж и на 15-годишното момче, които направиха опит да изнасилят 7-годишно дете в село Сотиря. Това съобщи NOVA.

По-възрастният от двамата обвиняеми има и множество дела за кражби. За посегателството срещу момиченцето прокуратурата ще иска максималното наказание. Според Наказателния кодекс то е 8 години затвор.

ДАЗД остро осъди сексуалните посегателства над деца в село Сотиря

„Сексуалната експлоатация и всички форми на сексуална злоупотреба с деца са разрушителни за здравето, психическото и социалното развитие на децата. Превенцията и борбата срещу сексуалната злоупотреба с деца изискват сътрудничество между всички отговорни институции. ДАЗД като орган за закрила, по смисъла на Закона за закрила на детето, работи в посока изследване и анализиране на феномена „насилие“, в т. ч. сексуалното насилие, и за предприемане на адекватни мерки и дейности за превенция на насилието и злоупотребата с деца“, посочиха от Агенцията за закрила на детето.

От там заявиха, че са сезирали Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен, за оказване на психологическа подкрепа на пострадалото дете и неговото семейство и за предприемане на мерки за закрила, както и кметовете на Община Сливен и село Сотиря за предприемане на целенасочени действия за гарантиране сигурността и безопасността на децата в населеното място, при необходимост и със съдействието на органите на полицията.

- реклама -