Лилана
сн. Фейсбук

Съдът остави Лилана в ареста

Тази вечер Специализираният наказателен съд определи „Задържане под стража“ за двама от тримата обвинени за незаконно усвояване на евросредства по Програма „Инвации и конкурентноспособност“, за които Специализираната прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение.

Задържани под стража са ръководителят на групата с инициали М.Д. и Лиляна Деянова.

Брат й Александър е определена парична гаранция от сто хиляди лева.

 

сн. Фейсбук

Днес от Специализираната прокуратура обявиха, че са обвинили пет лица за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

При извършените действия по разследването от следователи от отдел „Следствен“ при Специализираната прокуратура са иззети сървъри, компютри и други доказателства за престъпната дейност.

Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина – което също не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми.

Бившата певица и настояща бизнес дама е разследвана като подставено лице на хазартния бос Васил Божков.

- реклама -