Съдът окончателно запорира сметките на Марин Рачев в навечерието на изборите

Кметът на Септември Марин Рачев се оказа със запорирани сметки и имоти в навечерието на местните избори. Запорите са окончателни, след като Апелативният съд в Пловдив потвърди две решения на окръжните магистрати в Пазарджик за налагане на възбраната.

Тя е по иск на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество за 9 283 009 лева.

Претенциите за незаконно имущество са базирани на шест тома доказателствени материали. Сред тях е и тефтерчето иззето при обиска на работното място и дома на Рачеви, през февруари 2018 г.

В него са записвани инициали и големи суми срещу тях. След претърсването, Специлизираната прокуратура, обвини кмета в източване на общината. Всъщност имотите и сметките му са под възбрана от май тази година, тъй като макар решението на окръжните магистрати да не бе окончателно, оспорването на по-висша инстанция не спира изпълнението му.

Под запор остават аптека, цех за месопреработка, магазин, две масивни търговски сгради, жилищна постройка със закусвалня, четири етажното здание на бившия музей в Септември, няколко имота за търговия и услуги, парцели и други.

Преди няколко месеца имоти и сметки на кмета на Септември отново бяха запорирани. Тогава повод за това беше иск на антикорупционната комисия.

- реклама -