Банев

Съдът не пусна от ареста Николай Банев, разменял си смс-и с майка си и съпругата си (ВИДЕО)

Спецсъдът не пусна от ареста Николай Банев след като прецени, че молбата на адвоката му за изменение на мярката трябва да бъде оставена без уважение.

Според магистратите има опасност той да извърши престъпление и да влияе на свидетели

Съдът смята, че има обосновано предположение, че Банев, жена му и майка му са извършили заедно престъпления, които били доказани от показанията на свидетелите и документите.

Майката на Банев през цялото време бе в съдебната зала

По време на заседанието се разбра, че Николай Банев си разменял съобщения чрез мобилни приложения със съпругата си Евгения и майка си. Телефонът на г-жа Банева, която също е зад решетките още не бил открит, въпреки многобройните проверки. Разследващите подозират, че той е бил внесен в кутия от сок с двойно дъно.

В тези съобщения Евгения Банева споделяла с децата си, че могат да заминат за Русия и да получат руско гражданство. За намеренията на Банев да получи политическо убежище в Русия съобщи преди известно време и зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Майката на бизнесмена Николай Банев – Мария, също е обвиняема, но е под гаранция от 10 хиляди лева.

77-годишната жена трябва да отговаря за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари.

Николай Банев окачестви процеса срещу семейството му с фразата „крадецът вика дръжте крадеца“. Основната част от свидетелските показания нямат нищо общо с истината, която е свързана с публични акционерни дружества, има колективни органи за управление. Конкретно „Полимери” и „Елма” имаха заместник-директор, който отговаряше за защитата на акционерите. Той е контролиран директно от КФН. Акциите бяха едни от най-търгуваните на БФБ, добави Банев.

В „Полимери” имаше над 2000 акционери. Как си представяте, че ще правят това, което Николай Банев има каже, коментира още той.

- реклама -